• LAJMI I FUNDIT
 • MOSDEKRETIMI I LIGJIT TE KADASTRES

  DREJTORIA E PËRGJITHSHME

  Tiranë, më 17.01.2019

  DEKLARATË PËR SHTYP

  Dje Presidenti i Republikës nuk dekretoi dhe ktheu për rishqyrtim Ligjin “Për Kadastrën”.

  Ilir Meta sot është President i Republikës. Por godina e Presidencës e ndërtuar në vitin 1959, edhe sot e gjithë ditën nuk ka certifikatë pronësie.

  Përpara kësaj z. Ilir Meta për 4 vjet ka qenë Kryetar i Kuvendit. Por as Salla ku mblidhet Kuvendi, e ndërtuar që në vitet ’50, nuk ka certifikatë pronësie.

  Më shumë
 • DENONCIMET TEK UNAZA E MADHE

  DREJTORIA E PËRGJITHSHME

  Tiranë, më 07.12.2018

  DEKLARATË PËR SHTYP

  Në muajt e fundit të vitit 2013, në një nga daljet e para publike kemi denoncuar legalizimet abuzive.

  Në atë kohë unë i bëra thirrje institucioneve ligjzbatuese që e kishin gjithë mbështetjen tonë për të hetuar rreth tyre. Dhe përgjatë këtyre viteve, sa herë që nga institucionet na janë paraqitur problematika, ato janë ndjekur dhe mbështetur nga ana jonë.

  Situata e ndërtimeve pa leje në zonën e Unazës së Madhe, s’bëri gjë tjetër veç vuri edhe një herë në dukje shfrytëzimin politik dhe talljen historike me hallin e atyre banorëve.

  Më shumë
 • NJOFTIME
 • DREJTORIA E PËRGJITHSHME

  Tiranë, më 21.12.2018

  NJOFTIM PËR SHTYP

  Kuvendi i Shqipërisë miratoi me 76 vota ligjin “Për Kadastrën në Republikën e Shqipërisë”.

  Ligjëvënësit i dhanë udhë kështu krijimit të një institucioni modern për regjistrimin e pasurisë së paluajtshme. Ky ligj synon rikonceptimin e qasjes dhe praktikës së institucioneve që trajtojnë problematikat e pronësisë në vend.

  Më shumë
 • DREJTORIA E PËRGJITHSHME

  Tiranë, më 14.12.2018

  NJOFTIM

  Të nderuar qytetarë!

  Këshilli i Ministrave miratoi Vendimin për kompensimin financiar të pronarëve të pasurive të paluajtshme, pronë private, për sipërfaqet takuese, të zëna nga ndërtimet informale në drejtoritë e ALUIZNI-t: Tiranë Veri, Elbasan, Tiranë Jug, Tiranë Shtesat, Vlorë, Durrës, Tiranë Rurale, Sarandë, Shkodër, Lezhë, Fshatra Turistikë dhe Kamzë Vorë.

  Më shumë
 • DREJTORIA E ALUIZNI-t TIRANA RURALE

  Tiranë, më 09.11.2018

  SHPALLJE

  PËR TËRHEQJEN E LEJES SË LEGALIZIMIT

  Të nderuar qytetarë!

  Më poshtë gjeni listën emërore të banorëve në fshatrat rreth Tiranës, të cilët kanë gati lejen e legalizimit të patërhequr, pas shpalljes nga ALUIZNI.

  Ju lutemi, paraqituni pranë sporteleve të drejtorisë rajonale të ALUIZNI-t Tirana Rurale, pranë Intesa Sanpaolo Bank, Laprakë, Tiranë, për të tërhequr kopjen tuaj të lejes së legalizimit!

  Më shumë
email: info@aluizni.gov.al
Na ndiqni në faqen tonë zyrtare në facebook
Smiley face